Earth Hour

På lördag den 27 mars klockan 20.30 är det dags att släcka lamporna under en timme. Miljontals människor runt om i världen gör det för att visa sitt stöd i klimatfrågan, är du en av dem?

 


 

Earth Hour startade år 2007 i Australien för att uppmärksamma landets beslutsfattare kring klimatfrågan. Nyheten spred sig och förra året var det över 4000 städer i 88 länder som släckte. Det var även över 100 stora/kända byggnader t.ex. The Strip i Las Vegas, Operahuset i Sydney, globen i Stockholm och Egyptens pyramider var några av de byggnader som släcktes under den timmen.

 

Earth Hour firas med bland annat klimatsmart ekologisk mat, klimatutställningar, akustiska konserter, politiska diskussioner, klimatutbildningar i skolan och mycket mer. Det anordnas en del aktiviteter som håller på under den timmen, det är bland annat en gratis konsert, Earth Hour Show, i kungsträdgården i Stockholm med kända artister som uppträder. Så kan ni ta er dit är det nog en rolig sak att göra under kvällen, annars finns det andra aktiviteter att göra runt om i Sverige.

Jag själv kommer antagligen ha en mysig hemmakväll med familjen och min älskade och kanske spela ett spel eller göra något annat mysigt. Många tända ljus ska det vara i huset så att det blir en riktigt mysig känsla, som det blir när man gör sådant när det är strömavbrott. Så Det kan jag rekommendera, att bara ta det lugnt, äta lite god mat och umgås med nära och kära.

 

 

 

Gillar du att fotografera är det här ett jättebra tillfälle, Canon och WWF har en fototävling i samarbete med tidningen Kamera & Bild som går ut på att gestalta nedsläckningen. Man ska ta en före och efter bild och första pris är kameran Canon EOS 1000D, boken Bättre Bilder med Canon EOS och 12 nummer av Kamera & Bild. Tävlingen som alla får vara med i, amatör eller professionell, vuxen eller barn, är öppen mellan den 27 mars och 31 mars.

Tävla här

 


Jorden ligger i era händer, ta hand om den!


Kommer du släcka lyset och vad ska du i så fall göra under den tiden?


Kommentarer
Postat av: Stefan

Det ska vi!

2010-03-25 @ 19:10:41
Postat av: sara

hej!

vill du vara med i veckans blogg?

gå då in och anmäl dig på bloggen :)

2010-03-29 @ 14:34:18
URL: http://zasuke.blogg.se/
Postat av: Fotograf Johansson

Jaså? Vart i Östersund? :)

2010-03-31 @ 09:42:38
URL: http://fotojohansson.blogg.se/
Postat av: Fotograf Johansson

Jaha! :) :)

2010-04-01 @ 06:59:39
URL: http://fotojohansson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0